Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou
Encyklopedie mouky Suroviny Čtení na 3 min.

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení

Není špalda jako špalda!
Encyklopedie mouky Typy mouk Čtení na 3 min.

Není špalda jako špalda!

Opravdová špaldová
Encyklopedie mouky Typy mouk Čtení na 3 min.

Opravdová špaldová

Když je špaldová mouka opravdu špaldová
Encyklopedie mouky Typy mouk Čtení na 3 min.

Když je špaldová mouka opravdu špaldová

Jaký je rozdíl mezi mezi Hladkou moukou, Pizza moukou a moukou na Kynuté těsto?
Encyklopedie mouky Otázky a odpovědi Čtení na 3 min.

Jaký je rozdíl mezi mezi Hladkou moukou, Pizza moukou a moukou na Kynuté těsto?

Jakou má mouka na kynutá těsta sílu? Kolik mám přidat vody a droždí?
Encyklopedie mouky Otázky a odpovědi Čtení na 3 min.

Jakou má mouka na kynutá těsta sílu? Kolik mám přidat vody a droždí?

Kde pro vás mouku vyrábíme
Encyklopedie mouky Výroba Čtení na 3 min.

Kde pro vás mouku vyrábíme

Seznamte se s našimi dvěma mlýny, kde vaši oblíbenou mouku Babiččina volba vyrábíme.

Druhy a typy pšeničných mouk
Encyklopedie mouky Typy mouk Čtení na 3 min.

Druhy a typy pšeničných mouk

Druh mouky je charakterizován jako mlýnský výrobek určitého složení, který se vyrábí podle předepsaného technologického postupu.

Druhy obilovin a jejich využití
Encyklopedie mouky Suroviny Čtení na 3 min.

Druhy obilovin a jejich využití

Nejznámějšími a u nás nejčastěji pěstovanými obilovinami jsou pšenice, ječmen, žito, oves a kukuřice.

Proč právě pšenice
Encyklopedie mouky Suroviny Čtení na 3 min.

Proč právě pšenice

Věděli jste, že celkové množství zpracovaného obilí v České republice je přibližně 1 200 000 tun?

Chemické složení mouky
Encyklopedie mouky Suroviny Čtení na 3 min.

Chemické složení mouky

Pšeničná mouka je díky svému chemickému složení nepostradatelná při přípravě pečiva, které je pro naši gastronomii typické.

Skladování mouky
Encyklopedie mouky Skladování Čtení na 3 min.

Skladování mouky

Mouce prospívá skladování v suchu a chladu. Papírové obaly zaručí, že mouka může „dýchat“.

Co ovlivňuje kvalitu mouky
Encyklopedie mouky Výroba Čtení na 3 min.

Co ovlivňuje kvalitu mouky

V kvalitě mouky se odráží jakost pšenice a také její druh.

Zajímalo by mne, zda používáte v době pěstování či sklizně pšenice glyfosát (roundup)
Encyklopedie mouky Otázky a odpovědi Čtení na 3 min.

Zajímalo by mne, zda používáte v době pěstování či sklizně pšenice glyfosát (roundup)

Mohol by som sa prosím informovať ohladom obsahu lepku v múkach?
Encyklopedie mouky Otázky a odpovědi Čtení na 3 min.

Mohol by som sa prosím informovať ohladom obsahu lepku v múkach?

Prosím o vysvětlení, proč (a jak) se dehydratuje krupička (a proč ne i jiné mouky)
Encyklopedie mouky Otázky a odpovědi Čtení na 3 min.

Prosím o vysvětlení, proč (a jak) se dehydratuje krupička (a proč ne i jiné mouky)

Proč na některých moukách chybí údaj o vláknině?
Encyklopedie mouky Otázky a odpovědi Čtení na 3 min.

Proč na některých moukách chybí údaj o vláknině?

V mouce jsem našla tmavé tečky, co to může být?
Encyklopedie mouky Otázky a odpovědi Čtení na 3 min.

V mouce jsem našla tmavé tečky, co to může být?

Jak je zajištěno, aby se do mouky nedostali cizí předměty?
Encyklopedie mouky Otázky a odpovědi Čtení na 3 min.

Jak je zajištěno, aby se do mouky nedostali cizí předměty?

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.