Encyklopedie mouky Typy mouk Čtení na 3 min.
Když je špaldová mouka opravdu špaldová
Encyklopedie mouky Otázky a odpovědi Čtení na 3 min.
Jaký je rozdíl mezi mezi Hladkou moukou, Pizza moukou a moukou na Kynuté těsto?
Encyklopedie mouky Otázky a odpovědi Čtení na 3 min.
Jakou má mouka na kynutá těsta sílu? Kolik mám přidat vody a droždí?
Encyklopedie mouky Výroba Čtení na 3 min.
Kde pro vás mouku vyrábíme
Seznamte se s našimi dvěma mlýny, kde vaši oblíbenou mouku Babiččina volba vyrábíme.
Encyklopedie mouky Typy mouk Čtení na 3 min.
Druhy a typy pšeničných mouk
Druh mouky je charakterizován jako mlýnský výrobek určitého složení, který se vyrábí podle předepsaného technologického postupu.
Encyklopedie mouky Suroviny Čtení na 3 min.
Druhy obilovin a jejich využití
Nejznámějšími a u nás nejčastěji pěstovanými obilovinami jsou pšenice, ječmen, žito, oves a kukuřice.
Encyklopedie mouky Suroviny Čtení na 3 min.
Proč právě pšenice
Věděli jste, že celkové množství zpracovaného obilí v České republice je přibližně 1 200 000 tun?
Encyklopedie mouky Suroviny Čtení na 3 min.
Chemické složení mouky
Pšeničná mouka je díky svému chemickému složení nepostradatelná při přípravě pečiva, které je pro naši gastronomii typické.
Encyklopedie mouky Skladování Čtení na 3 min.
Skladování mouky
Mouce prospívá skladování v suchu a chladu. Papírové obaly zaručí, že mouka může „dýchat“.
Encyklopedie mouky Výroba Čtení na 3 min.
Co ovlivňuje kvalitu mouky
V kvalitě mouky se odráží jakost pšenice a také její druh.
Encyklopedie mouky Otázky a odpovědi Čtení na 3 min.
Zajímalo by mne, zda používáte v době pěstování či sklizně pšenice glyfosát (roundup)
Encyklopedie mouky Otázky a odpovědi Čtení na 3 min.
Mohol by som sa prosím informovať ohladom obsahu lepku v múkach?
Encyklopedie mouky Otázky a odpovědi Čtení na 3 min.
Prosím o vysvětlení, proč (a jak) se dehydratuje krupička (a proč ne i jiné mouky)
Encyklopedie mouky Otázky a odpovědi Čtení na 3 min.
Proč na některých moukách chybí údaj o vláknině?