Tato mouka je vyrobena ze špaldy, což je prastarý druh pšenice.
Celozrnná mouka obsahuje všechny cenné složky z celého špaldového zrna (z obalu, endospermu i klíčku).
Mouku můžete použít v mnoha receptech na pečení vašich oblíbených moučníků. Hodí se také pro každodenní pečení domácího sladkého i slaného pečiva (bábovky, perníky, koláče, sušenky, cukroví, palačinky, chléb, rohlíky, housky). Navíc pečivo získá jemně oříškovou chuť a aroma. Výrobky budou trochu tmavší a méně nadýchané než z hladkých mouk.
Tip: pokud s pečením ze špaldové mouky začínáte, doporučujeme použít 1 díl této mouky smíchaný s 2 díly hladké pšeničné nebo špaldové mouky. Podíl celozrnné mouky v těstě můžete měnit podle vaší chuti a získáte tak různé varianty těst.