Naše špaldová mouka je opravdu špaldová.
I když můžete na trhu najít také jiné mouky, které mají ve svém názvu špaldová, ne vždy se obsah špaldy, ze které jsou vyrobené, rovná tomu v moukách od Babiččiny volby. Zatímco některé mouky mají v sobě jen její podíl (nebo jsou vyrobené z hybridních odrůd nebo dokonce obsahují sto procent běžné pšenice), s moukou Babiččina volba si kupujete skutečnou špaldovou mouku, vyrobenou z prastarých odrůd špaldy. Pro naše špaldové mouky používáme odrůdy Attergauer, Ebners Rotkorn, Schwabenkorn, Ostro, Zollernspelz a Lohengrin.
Celozrnná mouka obsahuje všechny cenné složky z celého špaldového zrna (z obalu, endospermu i klíčku).
Mouku můžete použít v mnoha receptech na pečení vašich oblíbených moučníků. Hodí se také pro každodenní pečení domácího sladkého i slaného pečiva (bábovky, perníky, koláče, sušenky, cukroví, palačinky, chléb, rohlíky, housky). Navíc pečivo získá jemně oříškovou chuť a aroma. Výrobky budou trochu tmavší a méně nadýchané než z hladkých mouk.
Tip: pokud s pečením ze špaldové mouky začínáte, doporučujeme použít 1 díl této mouky smíchaný s 2 díly hladké pšeničné nebo špaldové mouky. Podíl celozrnné mouky v těstě můžete měnit podle vaší chuti a získáte tak různé varianty těst.