Jakou má mouka na kynutá těsta sílu? Kolik mám přidat vody a droždí?

Babiččina volba mouka na kynutá těsta patří k moukám s vyšším obsahem lepku oproti běžnému standardu a je tedy pekařsky silnější. Energie (W) je vyšší než 230 .10-4 J. Dávka vody do receptury je ovlivněna aktuální vazností dané šarže mouky. Vaznost mouk se přirozeně mění během roku vlivem postupného odležování obilí a vlivem přirozených kvalitativních výkyvů.

Dávka droždí na tento druh těsta závisí na plánované době zrání těsta – čím delší zrání, tím nižší dávka droždí. Pro zrání do druhého dne můžeme orientačně doporučit množství 15-20 g čerstvého droždí na 1 kg mouky. Zrání těsta pak pobíhá při teplotě 2-8°C.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.