Jakou má mouka na kynutá těsta sílu? Kolik mám přidat vody a droždí?

Babiččina volba mouka na kynutá těsta patří k moukám s vyšším obsahem lepku oproti běžnému standardu a je tedy pekařsky silnější. Energie (W) je vyšší než 230 .10-4 J. Dávka vody do receptury je ovlivněna aktuální vazností dané šarže mouky. Vaznost mouk se přirozeně mění během roku vlivem postupného odležování obilí a vlivem přirozených kvalitativních výkyvů.

Dávka droždí na tento druh těsta závisí na plánované době zrání těsta – čím delší zrání, tím nižší dávka droždí. Pro zrání do druhého dne můžeme orientačně doporučit množství 15-20 g čerstvého droždí na 1 kg mouky. Zrání těsta pak pobíhá při teplotě 2-8°C.

Zavřít

Vážení zákazníci, věnujte prosíme pozornost tomuto sdělení

Z preventivních důvodů stahujeme z trhu část produkce výrobku Babiččina volba – pšeničná mouka hladká T530 (balení 1kg, šarže označená DMT 31.3., 4.4. a 6.4. 2023 mlýn Litoměřice).

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku