Skladování mouky

Mouce prospívá skladování v suchu a chladu. Papírové obaly zaručí, že mouka může „dýchat“.

Z papírového sáčku ji můžete pro jistotu přesypat do uzavíratelné nádoby. Tím zabráníte napadení škůdci, zvlhnutí a nestane se, že by mouka absorbovala pachy jiných aromatických potravin. Dále také mouku nevystavujte slunečnímu záření.

Správně uskladněná mouka vám vydrží minimálně 1 rok.

Pokud ve spíži najdete mouku, která má již několik týdnů po doporučovaném datu spotřeby, můžete ji v klidu zkonzumovat, pokud vám nepřijde jinak barevná nebo nemá jinou konzistenci než běžně zakoupená nová mouka.

I mouka, která má daleko do data spotřeby, může být k použití nevhodná, pokud ji skladujete ve vlhku, teple nebo v případě, že ji napadli škůdci. Příkladem mohou být drobné pavučinky, které dokazují přítomnost molů v mouce.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku