Velikonoční škola pečení

Velikonoce se kvapem blíží a je potřeba se na ně pořádně přichystat – doplnit zásoby a vybavit se recepty. Proto jsme pro vás připravili „velikonoční školu pečení“, díky které vás na velikonoční svátky nic nezaskočí.

Co budeme péct?

Postupně vás provedeme tradičními velikonočními recepty a upozorníme na to, čeho se vyvarovat. Čeká nás:

  • Vejce – symbol Velikonoc a pomocník při vaření
  • Kvasnice – co vědět než začnete péct
  • Jak na kynuté těsto
  • Jak na třené těsto
  • Boží milosti
  • Velikonoční beránek
  • Mazanec
  • Velikonoční perníčky
  • Jidáše
  • Velikonoční chleba s kopřivami

Nákupní seznam – co budeme potřebovat

  • máslo
  • mouku Babiččina volba na kynuté těsto
  • mouku Babiččina volba dortová
  • med
  • prášek do pečiva
  • kakao
  • vejce
  • moučkový cukr a cukr krupice
  • vanilkový cukr
  • rozinky, drcené mandle, citronovou kúru
  • rum
  • droždí
  • mléko
  • vlašské ořechy
  • petrželka nebo mladé kopřivy
  • olivový olej
Jarní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku