Velikonoční beránek

Velikonoce
188 Velikonoční beránek

Ingredience

  • 4 vejce
  • 120 g cukru krupice
  • 20 g vanilkového cukru
  • 200 g mouky Babiččina volba dortová
  • 1 jablko
  • 2 mrkve
  • 1 sáček kypřícího prášku
  • 40 g rozinek
  • 10 g drcených mandlí
  • 1/2 lžičky citronové kúry
  • 1 polévková lžíce rumu

Postup

Předehřejte troubu na 180°C. Poté si vymažte formu na beránka máslem a vysypte polohrubou moukou nebo rozdrcenými piškoty.

V misce vyšlehejte do světlé a nadýchané pěny vajíčka s cukrem a vanilkovým cukrem.

Mouku smíchejte s kypřícím práškem, aby kypřící prášek byl v celém těstě, a pomalu metličkou sypkou směs vmíchejte k vaječné pěně.

Poté si oloupejte jablko a mrkve, nastrouhejte je a vmíchejte do směsi. Nakonec přidejte mandle, rozinky, rum a citronovou kúru a vše metličkou pořádně promíchejte.

Těsto nalijte do připravené formy a v předehřáté troubě pečte 45 minut. Beránek je upečený tehdy, když po zapíchnutí špejle nezůstane těsto na špejli.

Po upečení nechte formu 1-2 minuty zchladnout, beránka vyklopte, nechte ho trochu vychladnout a poté ho můžete posypat cukrem moučkou nebo polít čokoládovou polevou, jak kdo má rád.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku