Odvažte si mouku, nasypte ji do větší mísy a přilijte vodu. Přisypte do mísy droždí, sůl a pomalu hněťte asi 10 minut. Než je těsto hotové, přidejte ještě hrst vlašských ořechů.
Vezměte větší mísu, nalijte do ní horkou vodu a do ní vložte mísu s těstem a přikryjte utěrkou. Díky teplé vodě těsto rychleji vykyne a po cca hodině zdvojnásobí svůj objem.
Připravte si formu na pečení chleba (např. jako na biskupský chlebíček). Do ní dejte polévkovou lžíci olivového oleje a mašlovačkou rozetřete po všech stranách. Do formy vložte polovinu těsta a rozprostřete. Přidejte hrst nasekaných mladých kopřiv nebo polévkovou lžíci pesta, navrch ještě nasekanou petrželku a opět rozprostřete a zakápněte lžící olivového oleje.
Na bylinky přidejte zbylou polovinu těsta, rozprostřete a nechte ještě kynout.
Předehřejte si troubu na 180°C. Vršek chleba pokapejte olivovým olejem, posypte ořechy a nechte péct asi 20 minut.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.