Ze všech uvedených ingrediencí vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte minimálně na 30 minut do lednice (nebo přes noc).
Posypejte si vál hladkou moukou a vyválejte z těsta tenkou placku (perníčky trošku nabudou). Vykrajujte perníčky a umisťujte je na pečicí papír s dostatečnými rozestupy. Potřete je rozšlehaným vejcem.
Pečte na 160°C asi 5 minut – záleží na tloušťce těsta. Nepečte je moc dohněda, jinak by mohly být tvrdé. Jsou hotové, když začnou zlátnout. Až vychladnou, můžete je zdobit.
Všechny uvedené ingredience šlehejte elektrickým šlehačem asi 10 minut na vysoký výkon. Pak je rozdělte do několika malých skleniček a obarvěte.
Na perníčky nanášejte štětcem, párátkem nebo zdobicím sáčkem.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.