Velikonoční perníčky

Velikonoce
830 Velikonoční perníčky

Ingredience

  • 420 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • 140 g moučkového cukru
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku
  • 2 vrchovaté lžičky perníkového koření
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 2 vejce (pokud máte malinká, tak 3)
  • 2 vrchovaté lžíce tekutého nebo rozpuštěného medu

 

Na polevu:

  • gelové nebo práškové barvy
  • 2 bílky
  • 300 g moučkového cukru
  • trocha citronové šťávy

Použitá mouka

Postup

Ze všech uvedených ingrediencí vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte minimálně na 30 minut do lednice (nebo přes noc).

Posypejte si vál hladkou moukou a vyválejte z těsta tenkou placku (perníčky trošku nabudou). Vykrajujte perníčky a umisťujte je na pečicí papír s dostatečnými rozestupy. Potřete je rozšlehaným vejcem.

Pečte na 160°C asi 5 minut – záleží na tloušťce těsta. Nepečte je moc dohněda, jinak by mohly být tvrdé. Jsou hotové, když začnou zlátnout. Až vychladnou, můžete je zdobit.

Zdobení:

Všechny uvedené ingredience šlehejte elektrickým šlehačem asi 10 minut na vysoký výkon. Pak je rozdělte do několika malých skleniček a obarvěte.

Na perníčky nanášejte štětcem, párátkem nebo zdobicím sáčkem.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.