Třené těsto je jedním z nejoblíbenějších těst. Je velmi nenáročné na požadované suroviny a jednoduché na přípravu i vlastní pečení.
Nejvíc se využívá na dortové korpusy, bábovky, perníky, makovníky, bublaniny a další podobné moučníky.
Existuje mnoho receptur, které se od sebe liší především v surovinách, vlastní příprava je ale v podstatě u všech druhů třeného těsta stejná.
Aby se vám těsto podařilo, je potřeba dodržovat nejen množství surovin, ale i postup, doporučenou teplotu a čas. A jako při každém pečení i zde záleží na kvalitě použitých surovin.
V míse utřete olej s oběma cukry. Přidejte postupně vajíčka, bílý jogurt a zamíchejte. Přidejte hladkou mouku s práškem do pečiva a vymíchejte těsto.
Vymažte formu máslem a vysypte hrubou moukou. Do formy nalijte část těsta. Do zbylého těsta přimíchejte kakao a následně vlijte do formy.
Pečte v předehřáté troubě ca 40 minut při 180 °C – pamatujte, že každá trouba peče trochu jinak, proto propečenost kontrolujte špejlí.
Tip: Naše základní těsto můžete vyzkoušet i na velikonočního beránka.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.