6 tipů na svačinu

Škola je zpět a my vám přinášíme tipy, jak připravit pestré svačiny na několik způsobů, nejen pro školáky, ale třeba na výlet nebo pro vás do práce.

#1 Muffiny

Připravte tyto malé buchtičky, doplňte je čerstvým ovocem a výborná svačina je na světě. Navíc muffiny děti jen tak neomrzí.

#2 Rustikální bagety

Jak udělat křupavé rustikální bagety najdete v našem receptu. Namažte je hummusem, přidejte plátky rajčete, lehce dochuťte solí či pepřem.

#3 Štrůdl

Česká klasika, která potěší prakticky každého. Vyzkoušejte tradiční jablečný či hruškový tažený závin. Výhodou tohoto ovoce je, že je dostupné po celý rok.

#4 Domácí chléb

S tvarohem, ovocným džemem nebo na slano? Čerstvý domácí chléb je výborný na všechny způsoby. Zkuste ho s domácí marmeládou, nebo s tvarohovou pomazánkou s ředkvičkami.

#5 Kakaovo oříškové sušenky

Sušenky můžete doma připravit i společně s dětmi. Doplňte je o jogurt a ovoce, výborné jsou se švestkami a s banány, nebo třeba s avokádem.

#6 Dalamánek

Udělejte voňavé domácí dalamánky, přibalte k nim kefír a ovoce (banány, hroznové víno nebo broskve), a dostanete zdravé trio, které zasytí.

A pokud se stále nemůžete rozhodnout, zkuste se podívat na náš stručný přehled, se kterým vás svačiny jen tak neomrzí. Stačí si vybrat jednu ingredienci z každé ze čtyř kategorií a vytvoříte tak vyváženou zdravou svačinu.

Pečivo je základ

  • Domácí houstička, domácí chleba, běžné celozrnné pečivo, toustový chleba, rohlík.

Kdo maže, ten jede

  • Máslo, lučina, med, hummus, domácí marmeláda, domácí pomazánka

Chutná náplň

  • Šunka, salám, plátkový sýr nebo sýr kostka, sýr typu cottage, vejce natvrdo

Něco čerstvého

  • Jablka, banány, hrušky, broskve, švestky, hrozny, jahody, pomeranče
  • Rajčata, plátky okurky, ředkvičky, mrkev, paprika, avokádo
  • Jogurt, kefír, tvaroh
Vánoční soutěž
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku