Do mísy nalijte vlažnou vodu a přidejte ostatní suroviny. V robotu nechte pomalu míchat 10 minut.
Těsto rozdělte na 8 stejných dílů, na pomoučněném vále z nich rukou vytvarujte bochánky, které lehce pomoučněte, přikryjte potravinářskou folií a nechte 30 minut zrát.
Po této době bochánky lehce stlačte na tlustou placku a z placek stočte válečky (které můžete ještě pomoučnit). Takto připravené dalamánky položte na plech a nechte 40 minut kynout (zvětší 2x objem).
Poté každý kus podélně nařízněte ostrým nožem a do řezu vsypte směs kmínu a hrubé soli. Na dno trouby umístěte prázdný plech a troubu vyhřejte na 250°C. Vložte plech s dalamánky a na dno na prázdný plech nalijte hrnek vody – pozor, vytvoří se oblak páry. Ihned zavřete dvířka trouby a nechte péci 5 minut.
Poté troubu otevřete, vyvětrejte páru a teplotu stáhněte na 180 °C. Pečte cca 12 minut, až se vytvoří zlatá kůrka.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.