(doporučujeme míchat v robotu)
Ledovou vodu nalijeme do mísy robotu, přisypeme mouku a přilijeme balsamico. Mícháme 3 minuty pomalou rychlostí. Přidáme rozdrobené droždí a mícháme na nejvyšší rychlost 7 minut.
Poté přidáme sůl a olej, mícháme další 3 minuty co nejrychleji.
Těsto přemístěte do olejem vytřené mísy, lehce poprašte hladkou moukou a mísu přikryjte potravinářskou fólií. Nechte na teplém místě 2-3 hodiny kynout (těsto zvětší objem až třikrát).
Vyklopte těsto na vál posypaný hrubou moukou. Pomoučenýma rukama vytvarujte z těsta obdélník cca 5 cm vysoký. Rozdělte rádýlkem na 3 pruhy. Každý pruh přetočte do spirály a vložte na plech vyložený pečícím papírem. Lehce poprašte hrubou moukou a nechte ještě 30 minut kynout.
Troubu rozehřejte na 250°C.
Rozprašovačem postříkejte stěny rozpálené trouby vodou, aby se vytvořila pára a vložte do ní plech s těstem. Je potřeba pracovat rychle, aby se trouba nevyvětrala. Po 2 minutách stáhněte teplotu na 200°C a pečte cca 20 minut do zlatavé barvy. Nechte vychladnout na mřížce.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.