Rustikální bagety

690 Rustikální bagety

Ingredience

  • 370 g ledové vody
  • 500 g hladké mouky Babiččina volba na kynuté těsto
  • 25 g krémového balsamica
  • 12 g čerstvého droždí
  • 10 g sůl
  • 1 lžíce olivového oleje + olej na vytření mísy
  • hrubá mouka na podsypání

Použitá mouka

Postup

(doporučujeme míchat v robotu)

Ledovou vodu nalijeme do mísy robotu, přisypeme mouku a přilijeme balsamico. Mícháme 3 minuty pomalou rychlostí. Přidáme rozdrobené droždí a mícháme na nejvyšší rychlost 7 minut.

Poté přidáme sůl a olej, mícháme další 3 minuty co nejrychleji.

Těsto přemístěte do olejem vytřené mísy, lehce poprašte hladkou moukou a mísu přikryjte potravinářskou fólií. Nechte na teplém místě 2-3 hodiny kynout (těsto zvětší objem až třikrát).

Vyklopte těsto na vál posypaný hrubou moukou. Pomoučenýma rukama vytvarujte z těsta obdélník cca 5 cm vysoký. Rozdělte rádýlkem na 3 pruhy. Každý pruh přetočte do spirály a vložte na plech vyložený pečícím papírem. Lehce poprašte hrubou moukou a nechte ještě 30 minut kynout.

Troubu rozehřejte na 250°C.

Rozprašovačem postříkejte stěny rozpálené trouby vodou, aby se vytvořila pára a vložte do ní plech s těstem. Je potřeba pracovat rychle, aby se trouba nevyvětrala. Po 2 minutách stáhněte teplotu na 200°C a pečte cca 20 minut do zlatavé barvy. Nechte vychladnout na mřížce.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Velká vánoční soutěž Soutěžit!
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.