Mouku nasypeme na pracovní plochu, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vajíčko, přidáme olej a trochu teplé vody. Osolíme.
Postupně vypracujeme vláčné těsto. Pokud je moc tuhé, přidáme vodu, pokud moc řídké, přisypeme mouku. Těsto propracováváme, dokud není hladké a nelepí.
Vytvoříme bochánek, zabalíme jej do potravinářské fólie a dáme na půl hodiny do lednice.
Po odležení těsto rozdělíme na dva díly a z každého vyválíme co nejtenčí obdélníkový plát (skoro průhledný).
Plát posypeme strouhankou, poklademe na něj strouhaná jablka, posypeme cukrem, strouhankou, rozinkami či ořechy. Závin opatrně zabalíme a přeneseme na pečícím papírem vyložený plech tak, aby část se spojem zůstala vespod.
Potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v předehřáté troubě na 160°C dozlatova. Po vyndání z trouby ještě jednou lehce potřeme máslem.
Před servírováním posypeme moučkovým cukrem a máme skvělý tažený závin či štrůdl.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.