Babiččin tažený závin

Jablka Skořice Štrůdl
908 Babiččin tažený závin

Ingredience

  • 230g hladké mouky Babiččina volba
  • špetka soli
  • 1 střední vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 100-150 ml teplé vody
  • cukr moučka

 

Na náplň:

  • Nastrouhaná jablka
  • Strouhanka
  • Mletá skořice
  • Krupicový cukr
  • Rozinky
  • Ořechy
  • Máslo na potírání

Použitá mouka

BIO alternativa

Postup

Mouku nasypeme na pracovní plochu, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vajíčko, přidáme olej a trochu teplé vody. Osolíme.

Postupně vypracujeme vláčné těsto. Pokud je moc tuhé, přidáme vodu, pokud moc řídké, přisypeme mouku. Těsto propracováváme, dokud není hladké a nelepí.

Vytvoříme bochánek, zabalíme jej do potravinářské fólie a dáme na půl hodiny do lednice.

Po odležení těsto rozdělíme na dva díly a z každého vyválíme co nejtenčí obdélníkový plát (skoro průhledný).

Plát posypeme strouhankou, poklademe na něj strouhaná jablka, posypeme cukrem, strouhankou, rozinkami či ořechy. Závin opatrně zabalíme a přeneseme na pečícím papírem vyložený plech tak, aby část se spojem zůstala vespod.

Potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v předehřáté troubě na 160°C dozlatova. Po vyndání z trouby ještě jednou lehce potřeme máslem.

Před servírováním posypeme moučkovým cukrem a máme skvělý tažený závin či štrůdl.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.