+ rybízová marmeláda a letní ovoce na ozdobení
Jako první si připravte krém. V hrnci pomalu zahřívejte smetanu a v ní za stálého míchání rozpouštějte čokoládu spolu s máslem. Nevařte.
Až se vše rozpustí, odstavte a po vychladnutí uložte do lednice.
Až bude základ krému vychlazený a tužší, na pomalé otáčky ho jemně vyšlehejte pomocí mixeru.
Upečte korpus. Do hrnce nalijte mléko a smetanu, přidejte holandské kakao, čokoládu a máslo a zahřívejte do rozpuštění. Poté odstavte a nechte vychladnout.
Přidejte vejce, vanilku a cukr a prošlehejte.
Na závěr vmíchejte mouku smíchanou s kypřícím práškem.
Těsto nalijte do formy (průměr cca 20 cm) vyložené pečicím papírem a pečte na 175 °C asi 45 minut, nebo dokud korpus není hotový.
Až upečený korpus vychladne, 2x ho prokrojte a hojně každou vrstvu namažte marmeládou.
Sestavte dort – skládejte korpusy na sebe a promazávejte je silnou vrstvou krému. Do jednotlivých mezipater přidejte také ovoce.
Sestavený dort po celém povrchu zatřete krémem a ozdobte čerstvým ovocem.
Uložte na pár hodin do lednice, ale před podáváním ho nechte asi 20 minut odstát při pokojové teplotě, aby byl vláčný.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.