Čokoládový dort s lesním ovocem

Borůvky Čokoláda Léto Maliny
373 Čokoládový dort s lesním ovocem

Ingredience

INGREDIENCE NA KORPUS:

  • 15 g holandského kakaa
  • 250 ml mléka
  • 130 ml 30% smetany
  • 125 g másla
  • 70 g hořké čokolády
  • 300 g hladké mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 230 g cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 vejce

 

INGREDIENCE NA KRÉM:

  • 250 ml smetany na šlehání
  • 500 g hořké čokolády
  • 140 g másla

+  rybízová marmeláda a letní ovoce na ozdobení

Postup

Jako první si připravte krém. V hrnci pomalu zahřívejte smetanu a v ní za stálého míchání rozpouštějte čokoládu spolu s máslem. Nevařte.

Až se vše rozpustí, odstavte a po vychladnutí uložte do lednice.

Až bude základ krému vychlazený a tužší, na pomalé otáčky ho jemně vyšlehejte pomocí mixeru.

Upečte korpus. Do hrnce nalijte mléko a smetanu, přidejte holandské kakao, čokoládu a máslo a zahřívejte do rozpuštění. Poté odstavte a nechte vychladnout.

Přidejte vejce, vanilku a cukr a prošlehejte.

Na závěr vmíchejte mouku smíchanou s kypřícím práškem.

Těsto nalijte do formy (průměr cca 20 cm) vyložené pečicím papírem a pečte na 175 °C asi 45 minut, nebo dokud korpus není hotový.

Až upečený korpus vychladne, 2x ho prokrojte a hojně každou vrstvu namažte marmeládou.

Sestavte dort – skládejte korpusy na sebe a promazávejte je silnou vrstvou krému. Do jednotlivých mezipater přidejte také ovoce.

Sestavený dort po celém povrchu zatřete krémem a ozdobte čerstvým ovocem.

Uložte na pár hodin do lednice, ale před podáváním ho nechte asi 20 minut odstát při pokojové teplotě, aby byl vláčný.

Pečte s babičkou a VYHRAJTE Soutěžit!
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku