Čokoládový dort s lesním ovocem

Borůvky Čokoláda Maliny
222 Čokoládový dort s lesním ovocem

Ingredience

INGREDIENCE NA KORPUS:

  • 15 g holandského kakaa
  • 250 ml mléka
  • 130 ml 30% smetany
  • 125 g másla
  • 70 g hořké čokolády
  • 300 g hladké mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 230 g cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 vejce

 

INGREDIENCE NA KRÉM:

  • 250 ml smetany na šlehání
  • 500 g hořké čokolády
  • 140 g másla

+  rybízová marmeláda a letní ovoce na ozdobení

Postup

Jako první si připravte krém. V hrnci pomalu zahřívejte smetanu a v ní za stálého míchání rozpouštějte čokoládu spolu s máslem. Nevařte.

Až se vše rozpustí, odstavte a po vychladnutí uložte do lednice.

Až bude základ krému vychlazený a tužší, na pomalé otáčky ho jemně vyšlehejte pomocí mixeru.

Upečte korpus. Do hrnce nalijte mléko a smetanu, přidejte holandské kakao, čokoládu a máslo a zahřívejte do rozpuštění. Poté odstavte a nechte vychladnout.

Přidejte vejce, vanilku a cukr a prošlehejte.

Na závěr vmíchejte mouku smíchanou s kypřícím práškem.

Těsto nalijte do formy (průměr cca 20 cm) vyložené pečicím papírem a pečte na 175 °C asi 45 minut, nebo dokud korpus není hotový.

Až upečený korpus vychladne, 2x ho prokrojte a hojně každou vrstvu namažte marmeládou.

Sestavte dort – skládejte korpusy na sebe a promazávejte je silnou vrstvou krému. Do jednotlivých mezipater přidejte také ovoce.

Sestavený dort po celém povrchu zatřete krémem a ozdobte čerstvým ovocem.

Uložte na pár hodin do lednice, ale před podáváním ho nechte asi 20 minut odstát při pokojové teplotě, aby byl vláčný.

Jarní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku