Začněte s přípravou korpusu. Odvažte mouku, přidejte vejce, rozměklé máslo, citronovou kůru a zakápněte šťávou z půlky citronu. Vše zapracujte do tuhého těsta a dejte na chvíli do ledničky ztuhnout.
Do další mísy dejte zakysanou smetanu, přidejte chia semínka a nechte je, aby nasákla vlhkost. Umyjte a očistěte jahody. V hlubokém talíři je důkladně rozmačkejte a přidejte do mísy se semínky a smetanou.
Dortovou formu vystelte pečicím papírem, na dno vtlačte asi půl cm vrstvu těsta. Rozpalte troubu na 160°C a dejte péct dozlatova.
Ze zbytku těsta udělejte placičky a rovněž dejte péct. Připravíte si tak výborné sušenky. Zlatavý korpus vyndejte a nechte vychladnout.
Krém z jahod a smetany by měl být už lehce nabobtnalý. Krém důkladně rozprostřete na vychladlý korpus. Navrch dortu rozprostřete zbylou zakysanou smetanu a dozdobte plátky jahod. Nechte jej ztuhnout přes noc, aby byl krásně pevný.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.