Pomerančový dort se sněhovou čepicí

Vánoce
63 Pomerančový dort se sněhovou čepicí

Ingredience

Na těsto

  • 160 g kvalitní pomerančové marmelády
  • 225 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
  • 60 g olivového oleje
  • 2 vejce
  • 10 g prášku do pečiva
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 190 g smetany 15% (1 kelímek)
  • 80 g třtinového cukru
  • 1 dl pomerančového fresh nebo kvalitního džusu 100%

Na sněhovou čepici

  • 200 g créme fraiche
  • 125 g sýru Philadelphia
  • 50 g měkkého másla
  • 3 lžíce lesního medu
  • 1 lžíce nastrouhané kůry z pomeranče s neošetřenou kůrou

Postup

Vyšlehejte vejce pokojové teploty s cukrem. Postupně přidávejte marmeládu, olej, džus a smetanu.  Prosejte mouku a ve druhé míse jí smíchejte s práškem do pečiva a skořicí. Pomalu přesypte suchou směs do mokré a míchejte.

Mezitím předehřejte troubu na 160 stupňů. Vymažte dortovou formu o průměru 19 cm a vysypte ji hrubou moukou. Dejte dort péct asi na 60 minut.

Na sněhovou čepici vyšlehejte všechny suroviny mimo kůry robotem do hladkého krému a dejte chladit do lednice než vystydne dort. Dort nesmí být ani vlahý, aby po něm čepice nestekla.

Poté naneste krém, posypte kůrou a dejte chladit do lednice alespoň  na 6 hodin před podáváním.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku