Vyšlehejte vejce pokojové teploty s cukrem. Postupně přidávejte marmeládu, olej, džus a smetanu. Prosejte mouku a ve druhé míse jí smíchejte s práškem do pečiva a skořicí. Pomalu přesypte suchou směs do mokré a míchejte.
Mezitím předehřejte troubu na 160 stupňů. Vymažte dortovou formu o průměru 19 cm a vysypte ji hrubou moukou. Dejte dort péct asi na 60 minut.
Na sněhovou čepici vyšlehejte všechny suroviny mimo kůry robotem do hladkého krému a dejte chladit do lednice než vystydne dort. Dort nesmí být ani vlahý, aby po něm čepice nestekla.
Poté naneste krém, posypte kůrou a dejte chladit do lednice alespoň na 6 hodin před podáváním.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.