Na ozdobu:
vlašské ořechy, čokoládová a cukrová vajíčka, žluté gelové barvivo
Mrkev nastrouhejte na jemno a v míse ji smíchejte s většinou ořechů, vejci a s olejem. Přimíchejte všechen hnědý cukr a jeden vanilkový. Zamíchejte 4 lžíce zakysané smetany. Ve druhé míse promíchejte mouku s kypřicím práškem, jedlou sodou a kořením včetně pomerančové kůry. Pokud chcete, můžete nakonec přimíchat sušené brusinky nebo zlaté rozinky.
Dortovou formu vymažte máslem a vysypte strouhankou. Vlijte těsto a dejte péct na 1 hodinu a 10 minut do trouby rozehřáté na 140°C.
Tvarohovou náplň připravte smícháním tvarohu, zbytku zakysané smetany, vanilkového cukru a ušlehané smetany. Protože už začíná svítit sluníčko, použijte dle potřeby želatinu pro ztužení krému. Na potření povrchu a boků odložte asi třetinu krému, kterou obarvěte gelovou barvou na žluto. Oba krémy dejte ztuhnout do lednice.
Korpus nechte dobře vychladnout a rozřízněte na dvě části. Dolní korpus potřete krémem a horní díl položte řeznou plochou nahoru. Spojený dort potřete obarveným krémem z boků i shora. Ozdobte podle vlastní fantazie. Dort nechte alespoň půl dne v lednici vychladnout, aby se chutě pěkně spojily.
Místo zakysané smetany můžete použít i jogurt.
Ořechů můžete dát více či méně, záleží, kolik jich máte k dispozici. Obě kombinace (s méně i více ořechy) jsou velmi dobré a trošku jiné.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.