Malinový tvarohový dort

Maliny
76 Malinový tvarohový dort

Ingredience

Na korpus:

  • 150 g hladké mouky Babiččina volba dortová
  • 100 g studeného másla
  • 50 g krupicového cukru
  • špetka soli
  • ½ citronu

 

Na směs:

  • 600 g malin
  • 3 vejce
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 10 plátků želatiny
  • 500 ml šlehačky
  • maliny, lístky máty a moučkový cukr na ozdobu

Postup

Korpus

Z mouky, másla, krupicového cukru, špetky soli a strouhané kůry zpracujte těsto. Vyválejte ho na plát a vyložte jím dno dortové formy. Pečte 10 minut při 200°C.

Směs

Vyšlehejte žloutky a cukr do pěny a přimíchejte citronovou šťávu a tvaroh. Želatinu dle návodu namočte na cca 10 minut do vody a počkejte, až změkne. Vidličkou mezitím rozmačkejte maliny a okapanou šťávu z malin ohřejte (stačí 4-5 lžic). Odstavte a postupně přidávejte vymačkané plátky želatiny. Míchejte do rozpuštění.

Rozmačkané maliny smíchejte s tvarohovým krémem (můžete využít také pár kapek barviva pro docílení růžovější barvy).  V několika lžících krému rozmíchejte želatinu a tu pak postupně zapracujte do zbytku krému s tvarohem i malinami.

Kolem korpusu dejte obruč z dortové formy, nebo korpus vložte na talíř. Do tuha vyšlehejte sníh z bílků a také šlehačku. Obojí pak vmíchejte do krému. Směs rozetřete na korpus a uhlaďte. Nechte alespoň 2 hodiny tuhnout v ledničce.

Po odstranění formy dort ozdobte mátou, malinami a pocukrujte.

Vánoční soutěž
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku