Z mouky, másla, krupicového cukru, špetky soli a strouhané kůry zpracujte těsto. Vyválejte ho na plát a vyložte jím dno dortové formy. Pečte 10 minut při 200°C.
Vyšlehejte žloutky a cukr do pěny a přimíchejte citronovou šťávu a tvaroh. Želatinu dle návodu namočte na cca 10 minut do vody a počkejte, až změkne. Vidličkou mezitím rozmačkejte maliny a okapanou šťávu z malin ohřejte (stačí 4-5 lžic). Odstavte a postupně přidávejte vymačkané plátky želatiny. Míchejte do rozpuštění.
Rozmačkané maliny smíchejte s tvarohovým krémem (můžete využít také pár kapek barviva pro docílení růžovější barvy). V několika lžících krému rozmíchejte želatinu a tu pak postupně zapracujte do zbytku krému s tvarohem i malinami.
Kolem korpusu dejte obruč z dortové formy, nebo korpus vložte na talíř. Do tuha vyšlehejte sníh z bílků a také šlehačku. Obojí pak vmíchejte do krému. Směs rozetřete na korpus a uhlaďte. Nechte alespoň 2 hodiny tuhnout v ledničce.
Po odstranění formy dort ozdobte mátou, malinami a pocukrujte.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.