Kynutí velikonoční zajíčci

Velikonoce
698 Kynutí velikonoční zajíčci

Ingredience

  •      500 g mouky na kynuté těsto
  •      250 ml vlažného mléka
  •      1 vejce
  •      80 g rozpuštěného másla
  •      1 balení sušeného droždí
  •      1 vanilkový cukr
  •      20 g cukru
  •      Špetka soli
  •      Vejce na potření
  •      Hřebíček na zdobení

Použitá mouka

Postup

Ze všech uvedených surovin vypracujte hladké těsto a poté ho vyklopte na pomoučenou plochu.

Ručně těsto propracujte tak, aby bylo pružné a poté ho uložte do čisté mísy, překryjte utěrkou a nechte hodinu kynout na teplém místě.

Z vykynutého těsta tvarujte jednotlivé zajíčky a ty klaďte na pečicím papírem vyložený plech s dostatečnými rozestupy.

Každého zajíčka potřete vejcem a dozdobte hřebíčkem, který bude připomínat oko.

Pečte na 180 °C dozlatova, asi 20 minut.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.