Kynutí medvídci

143 Kynutí medvídci

Ingredience

  • 500 g hladké mouky Babiččina volba na kynuté těsto
  • 250 ml mléka
  • 40 g droždí
  • 60 g cukru
  • lžička soli
  • 2 vejce + jedno na potření
  • 50 g másla
  • mák a lněné semínko na zdobení

Postup

Do vlažného mléka rozmíchejte droždí, přidejte několik lžic mouky a cukru. Přikryjte utěrkou a na teplém místě nechte 10 minut odpočinout.

Do mísy nasypte mouku, zbylý cukr, přidejte sůl, vejce a rozpuštěné máslo. Přidejte kvásek a ze všech ingrediencí vypracujte pružné těsto, které na závěr ještě prohněťte na pomoučeném válu.

Hotové těsto vložte do čisté mísy, poprašte moukou a pod utěrkou nechte asi 2 hodiny kynout. Z těsta tvarujte kuličky a z nich skládejte tvary medvídků. Medvídky klaďte na plech vyložený pečícím papírem, potřete vejcem a ozdobte mákem a lněným semínkem.

Pečte v troubě předehřáté na 190°C dozlatova.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku