Smíchejte droždí, lžíci mouky, lžíci cukru a trochu mléka a nechte vzejít kvásek.
V míse smíchejte zbylou mouku, přilijte máslo, sůl, žloutek a na závěr i kvásek. Směs vypracujte v nelepivé těsto, zakryjte a nechte na teplém místě vykynout.
Na pomoučněném vále propracujte těsto, rozdělte ho na menší kousky (cca jako ořech) a uválejte z nich delší váleček. Uvažte na něm uzlík a palcem vytvarujte důlek pro hlavičku. Na závěr na místo očí vmáčkněte menší rozinky a nechte ptáčky kynout dalších 5-10 minut.
Plech vystelte pečicím papírem a předehřejte troubu na 180°C. Mezitím rozmístěte ptáčky na plech a potřete je rozšlehaným žloutkem. Pečte asi 20 minut dozlatova.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.