Křehký koláč s ovocem

Borůvky Léto Maliny
1801 Křehký koláč s ovocem

Ingredience

  • 250 g  hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • 1 vejce
  • 125  g změklého másla
  • 125  g moučkového cukru
  • jemně strouhaná kůra z půlky citronu
  • šťáva z půlky citronu

 

Na krém:

  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 1 vanilkový puding
  • 300 ml mléka
  • 3 lžíce cukru

 

Na ozdobu:

  • ovoce

Použitá mouka

Postup

Odvažte mouku a nasypte do mísy. Přidejte vejce, máslo, cukr, nastrouhanou kůru z citronu a citronovou šťávu. Těsto důkladně prohněťte do tuhé hmoty a nechte odpočinout v lednici.

Mezitím si připravte krém. Odměřte 300 ml mléka, polovinu nalijte do kastrůlku a přiveďte k varu. Do zbylého mléka přimíchejte pudinkový prášek a důkladně rozmíchejte. Jakmile se mléko začne vařit, přidejte rozmíchanou směs a připravte pudink.  Do hotového, tuhého pudinku zamíchejte tvaroh a cukr.

Rozehřejte troubu na 170°C. Těsto vyjměte z lednice a rozprostřete do formy. Navrch nalijte tvarohovou směs a vše posypte ovocem.

Pečte asi 20-30 minut (dle druhu trouby).

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.