Udělejte si radost vynikajícím banánovým koláčem s mascarpone. Příprava tohoto úžasného dezertu je rychlá a jednoduchá.
Banány nakrájejte na menší kusy a umačkejte vidličkou. V jedné míse smíchejte olej s cukrem a vejci. V druhé míse pak smíchejte všechny sypké přísady. Banány a tektutou směs přidejte do sypké směsi a vše dobře promíchejte.
Bude potřeba upéct dva korpusy o průměru 22 cm. Formu vymažte máslem a vyložte pečícícm papírem. Těsto rozdělte napůl, dejte do forem a uhlaďte povrh – (pokud máte pouze jednu formu, upečte nejdříve jeden a poté druhý korpus). Ve vyhřáté troubě pečte přibližně 30 minut na 180 stupňů. Po upečení nechte korpusy vychladnout.
Mezitím si připravte krém: studené mascarpone ušlehejte s řeckým jorgurtem a medem. Poté, co korpusy vychladnou, rozprostřete polovinu náplně na první korpus. Přiklopte druhým korpusem a na jeho povrch rozetřete zbytek krému. Můžete ozdobit ořechy, čokoládovými hoblinkami nebo borůvkami či jiným ovocem, prostě co budete mít zrovna po ruce nebo co máte rádi.
Tip:
Můžete upéct pouze jeden velký korpus, a ten buď rozříznete napůl nebo krém použijete pouze na svrchní část koláče a nebudete ji dávat doprostřed. V tom případě doporučujeme prodloužit dobu pečení na cca 45 minut.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.