Do mouky nakrájejte máslo, rozklepněte vejce, osolte a vypracujte hladké pevné těsto. Vytvarujte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a uložte na 1 hodinu do lednice.
Koláčovou formu vymažte máslem a vysypte moukou. Těsto vyválejte na pomoučeném válu na plát silný zhruba 5 mm a opatrně ho přeneste do formy. Přitlačte ho k okrajům, zarovnejte a propíchněte párkrát vidličkou, aby v troubě nevyběhlo.
Troubu předehřejte na 220°C. V rendlíku zahřívejte máslo s 3 lžícemi cukru, až se cukr rozpustí a vznikne karamel. Promíchejte s jablky a přesypte na těsto. Koláč vložte do předehřáté trouby na 10 minut zapéct.
Mezitím do mísy rozklepněte vejce, přidejte zbylý cukr, smetanu a calvados a promíchejte. Zalijte předpečený koláč, ztlumte teplotu na 200°C a nechte ještě 20 minut dopéct.
Vychladlý koláč ozdobte lístky máty a podávejte.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.