Hruškový koláč

Hrušky
72 Hruškový koláč

Ingredience

Na těsto:

  • 250 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • 1 vejce
  • 125  g změklého másla
  • 125  g moučkového cukru
  • jemně strouhaná kůra z půlky citronu
  • šťáva z půlky citronu

Na krém:

  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 1 vanilkový puding
  • 300 ml mléka
  • 3 lžíce cukru

Na ozdobu:

  • 3 hrušky
  • hrst oříšků

Postup

Odvažte mouku a nasypte ji do mísy. Přidejte vejce, máslo a cukr. Nastrouhejte kůru z citronu a přilijte do směsi také citronovou šťávu.

Těsto důkladně propracujte v pevnou hmotu a dejte vychladit do lednice.

Příprava krému:

Odměřte 300 ml mléka, půlku nalijte do kastrůlku a přiveďte k varu. Do zbylé půlky přimíchejte pudinkový prášek a důkladně ho rozmíchejte.

Když se mléko vaří, nalijte do něj rozmíchanou směs a míchejte. Když je pudink hotový, přidejte do něj tvaroh s cukrem.

Rozpalte troubu na 170°C. Těsto vyndejte z lednice a rozprostřete do formy na koláč. Na těsto nalijte tvarohovou směs. Na závěr připravte hrušky a nakrájejte je na tenké plátky. Plátky vyskládejte jeden vedle druhého, jak se vám to bude líbit. Hrušky posypte skořicí a oříšky.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku