Odvažte mouku a nasypte ji do mísy. Přidejte vejce, máslo a cukr. Nastrouhejte kůru z citronu a přilijte do směsi také citronovou šťávu.
Těsto důkladně propracujte v pevnou hmotu a dejte vychladit do lednice.
Odměřte 300 ml mléka, půlku nalijte do kastrůlku a přiveďte k varu. Do zbylé půlky přimíchejte pudinkový prášek a důkladně ho rozmíchejte.
Když se mléko vaří, nalijte do něj rozmíchanou směs a míchejte. Když je pudink hotový, přidejte do něj tvaroh s cukrem.
Rozpalte troubu na 170°C. Těsto vyndejte z lednice a rozprostřete do formy na koláč. Na těsto nalijte tvarohovou směs. Na závěr připravte hrušky a nakrájejte je na tenké plátky. Plátky vyskládejte jeden vedle druhého, jak se vám to bude líbit. Hrušky posypte skořicí a oříšky.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.