Kořeněné lívance

Skořice
146 Kořeněné lívance

Ingredience

  • 200 g špaldové celozrnné mouky
  • 40 g třtinového cukru
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ½ lžičky skořice
  • Špetka drceného hřebíčku
  • 2 vejce
  • 200 ml mléka
  • Kousek másla na smažení
  • Můžete přidat: borůvky, rybíz nebo rozinky namočené v rumu

Postup

Všechny ingredience na těsto vložte do mísy a umíchejte hladké těsto.

Na pánvi rozehřejte máslo a na něm smažte kolečka z těsta vytvořená pomocí lžíce.

Do každého lívance, dokud je tekutý, naskládejte vámi zvolené bobulovité ovoce nebo rozinky.

Když je spodní strana zlatavá, lívanec otočte a opečte ještě z druhé strany.

Podávejte s bílým jogurtem a nebo s povidly, pokud jste použili rozinky.

Letní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku