Kynuté lívance

1066 Kynuté lívance

Ingredience

  • 200 g hladké mouky Babiččina volba na kynuté těsto
  • 1 vejce
  • 20 g droždí
  • špetka soli
  • 20 g krupicového cukru
  • 350 ml mléka
  • špetka skořice
  • máslo
  • Na podávání: máslo, borůvky, džem, zakysanou smetanu…

Postup

Do hrnečku dejte droždí, lžičku cukru a tak dlouho droždí třete lžící, až se rozpustí. Přidejte 5 lžic teplého mléka, 2 lžičky mouky, promíchejte a přikryté utěrkou nechte 10 minut kynout na teplém místě.

Do mísy naspyte mouku, přidejte špetku soli, skořici, zbylý cukr, vejce, mléko a kvásek.

Vymíchejte hladké těsto, mísu zakryjte utěrkou a nechte kynout ještě 25 min.

Na lívancové pánvi rozpusťte trošku másla a postupně usmažte všechny lívance.

Zavřít

Vážení zákazníci, věnujte prosíme pozornost tomuto sdělení

Z preventivních důvodů stahujeme z trhu část produkce výrobku Babiččina volba – pšeničná mouka hladká T530 (balení 1kg, šarže označená DMT 31.3., 4.4. a 6.4. 2023 mlýn Litoměřice).

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku