Do hrnku rozdrobíme droždí, přilijeme část vlažného mléka, přidáme cukr, zamícháme a necháme vzejít kvásek na teplém místě (než začne jakoby pěnit).
Do mísy nalijeme mléko, přidáme mouku, kvásek, vajíčka, vanilkový cukr, špetku soli a zamícháme těsto.
Necháme na teplém místě kynout (30-45 minut). Těsto získá zhruba dvojnásobek původního objemu.
Po vykynutí smažíme lívance na dobře rozpálené pánvi (nebo v lívanečníku), kterou lehce potřeme olejem.
Borůvky podlijeme vodou, přidáme cukr, skořici a provaříme. Vanilkový puding rozmícháme v trošce vody zvlášť, nalijeme na ovoce a znovu provaříme, aby se žahour zahustil.
Na každý lívanec dejte lžíci žahouru a ozdobte zakysanou smetanou. Dobrou chuť 😉
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.