Babiččiny lívance s borůvkovým žahourem

Borůvky
1101 Babiččiny lívance s borůvkovým žahourem

Ingredience

  • ½ kostky droždí
  • ½ l vlažného mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička cukr krystal do kvásku
  • špetka soli
  • cca 300 g hladké mouky Babiččina volba
  • 1 větší nebo 2 malá vajíčka pokojové teploty

 

Na žahour:

  • borůvky
  • cukr krupice (dle množství borůvek, aby žahour byl sladký. Můžete přidat také vanilkový cukr)
  • špetka skořice
  • vanilkový puding

Použitá mouka

Postup

Do hrnku rozdrobíme droždí, přilijeme část vlažného mléka, přidáme cukr, zamícháme a necháme vzejít kvásek na teplém místě (než začne jakoby pěnit).

Do mísy nalijeme mléko, přidáme mouku, kvásek, vajíčka, vanilkový cukr, špetku soli a zamícháme těsto.

Necháme na teplém místě kynout (30-45 minut). Těsto získá zhruba dvojnásobek původního objemu.

Po vykynutí smažíme lívance na dobře rozpálené pánvi (nebo v lívanečníku), kterou lehce potřeme olejem.

Žahour

Borůvky podlijeme vodou, přidáme cukr, skořici a provaříme. Vanilkový puding rozmícháme v trošce vody zvlášť, nalijeme na ovoce a znovu provaříme, aby se žahour zahustil.

Na každý lívanec dejte lžíci žahouru a ozdobte zakysanou smetanou. Dobrou chuť 😉

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.