Žitno-pšeničné lívance

169 Žitno-pšeničné lívance

Ingredience

  • 100 g hladké mouky Babiččina volba
  • 100 g žitné mouky Babiččina volba chlebová
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 vajíčka
  • 1 lžíce medu
  • 120 ml mléka
  • 150 g bílého jogurtu (nejlepší je řecký) do těsta + další jogurt na přeliv
  • ovoce dle chuti (jahody, borůvky, maliny…)
  • marmeláda na promazání (nebo med)
  • olej na smažení

Postup

Obě mouky smíchejte v misce s jedlou sodou a skořicí.

V druhé míse rozšlehejte 2 vajíčka v mléce, přidejte lžíci medu a bílý jogurt. Rozmíchejte metlou a přisypte směs mouk se sodou a skořicí. Lehce prošlehejte, až vznikne hustší těsto.

Na rozpálené olejem potřené pánvi smažte lívance (díky žitné mouce a medu v těstě budou tmavší než klasické pšeničné).

Lívance servírujte „do věže“, jednotlivé vrstvy můžete potřít oblíbenou marmeládou. Přelijte je jogurtem a dozdobte čerstvým ovocem.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku