Špaldové vegan lívanečky

192 Špaldové vegan lívanečky

Ingredience

(na 40ks):

  • 300g hladké špaldové mouky Babiččina Volba
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • Po lžičce cukru a soli
  • 250ml vlažného mléka (mandlové, jiné rostlinné případně pro nevegan verzi kravské polotučné)
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • Případně 1 vejce pro nevegan variantu, ale není nutné

Postup

Příprava těsta je velmi snadná. Prosetou mouku s práškem do pečiva prošlehejte v hluboké míse s mlékem a tekutým olejem. Pokud přidáváte vejce, zašlehejte jej až nakonec. Těsto tak bude bez hrudek.

 

Důležité ale je nechat hotové těsto 15-20 minut dýchat. Tento krok určitě nepřeskakujte, zaručí vám dokonalé lívance.

 

Na kvalitní pánev s nepřilnavým povrchem kápněte trochu oleje pro první várku. Pánev dostatečně rozpalte a začněte smažit. Po nalití první várky těsta stáhněte ploténku asi na polovinu výkonu. Smažte do zlatova z obou stran.

 

Lívanečky zdobte podle chuti například kokosovým sojovým dezertem a semínky granátového jablka jako na fotce.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku