Připravte si těsto tak, že vypracujete mouku se sádlem, solí, vodou a vejci.
Hotové těsto zabalte do folie a uložte do lednice.
Na náplň nakrájejte houby na plátky a cibuli nadrobno.
Vyšlehejte smetanu s mlékem a vejci, prolisovaným česnekem a kmínem. Osolte a opepřete.
Připravte si formu na koláč (kulatou o průměru cca 30 cm nebo podobně velkou hranatou) a vyložte ji těstem tak, aby okraje byly dostatečně vysoké.
Na dno těsta nasypte houby, slaninu a cibuli. Vše zalijte smetanovou směsí.
Zahněte okraje těsta k náplni a poté vložte koláč do trouby.
Pečte na 180 °C dozlatova, asi 40-50 min. Krájejte po vychladnutí, aby lépe držel pohromadě.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.