Houbový quiche se špaldovým korpusem

Léto
530 Houbový quiche se špaldovým korpusem

Ingredience

NA TĚSTO:

  • 330 g hladké špaldové mouky
  • 170 g sádla
  • 1 lžička soli
  • 2 vejce
  • 50 ml studené vody

 

INGREDIENCE NA NÁPLŇ:

  • 200 g žampionů nebo jiných hub
  • 100 g slaniny krájené nadrobno
  • ½ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého kmína
  • 150 ml mléka
  • 250 ml smetany 33%
  • 5 vajec
  • sůl a pepř

Použitá mouka

Postup

Připravte si těsto tak, že vypracujete mouku se sádlem, solí, vodou a vejci.

Hotové těsto zabalte do folie a uložte do lednice.

Na náplň nakrájejte houby na plátky a cibuli nadrobno.

Vyšlehejte smetanu s mlékem a vejci, prolisovaným česnekem a kmínem. Osolte a opepřete.

Připravte si formu na koláč (kulatou o průměru cca 30 cm nebo podobně velkou hranatou) a vyložte ji těstem tak, aby okraje byly dostatečně vysoké.

Na dno těsta nasypte houby, slaninu a cibuli. Vše zalijte smetanovou směsí.

Zahněte okraje těsta k náplni a poté vložte koláč do trouby.

Pečte na 180 °C dozlatova, asi 40-50 min. Krájejte po vychladnutí, aby lépe držel pohromadě.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.