Smíchejte mouku s máslem, solí, vejcem a vodou. Vypracujte hladké těsto a na 30 minut ho uložte do lednice.
V míse vyšlehejte smetanu s mlékem a vejci a přidejte lžičku nasekané máty. Osolte a opepřete podle chuti. Z těsta vyválejte tenký plát a vložte ho do kulaté formy až po okraj.
Na těsto nasypte 170 g hrášku a přidejte 100 g nadrobno nakrájené šunky. Navrch opatrně nalijte smetanovou směs.
Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 40 až 45 minut. Podávat můžete teplý i studený.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.