Quiche s hráškem a šunkou

97 Quiche s hráškem a šunkou

Ingredience

  • 200 g mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • 100 g másla
  • 6 g soli
  • 5 vajec
  • 30 ml studené vody

 

Na náplň:

  • 150 ml 33% smetany
  • 200 ml mléka
  • lžička nasekané máty
  • 170 g hrášku
  • 100 g šunky
  • sůl
  • pepř

Postup

Smíchejte mouku s máslem, solí, vejcem a vodou. Vypracujte hladké těsto a na 30 minut ho uložte do lednice.

V míse vyšlehejte smetanu s mlékem a vejci a přidejte lžičku nasekané máty. Osolte a opepřete podle chuti. Z těsta vyválejte tenký plát a vložte ho do kulaté formy až po okraj.

Na těsto nasypte 170 g hrášku a přidejte 100 g nadrobno nakrájené šunky. Navrch opatrně nalijte smetanovou směs.

Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 40 až 45 minut. Podávat můžete teplý i studený.

Jarní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku