forma o průměru 24 cm
Den předem si připravíme těsto a upečeme řepu. Tu jednoduše vložíme do alobalu a pečeme asi 80 minut při 180 °C. Na těsto smícháme v míse obě mouky se lžičkou soli a citronovou kůrou. Přidáme na plátky pokrájené máslo a vytvoříme drobenku. Přilijeme 2 lžíce ledové vody a spojíme v hladké těsto. To zabalíme do potravinové folie a necháme minimálně 30 min. odležet v lednici.
Druhý den rozválíme těsto a přeneseme jej do koláčové formy a zarovnáme. Není třeba formu vymazat. Těsto propícháme na několika místech vidličkou a zatížíme fazolí nebo jinou luštěninou rozloženou na pečícím papíře. Pečeme asi 10 minut na 180 °C.
Mezitím si připravíme náplň. Upečenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kolečka pórku, velmi tenké plátky petrželi, poloviny žampionů a nakrájenou slaninu opečeme na másle do měkka. V nádobě rozmícháme smetanu s vejci a kořením. Sýr s modrou plísní nastrouháme na hrubo.
Předpečené těsto vyjmeme, fazole uklidíme, poklademe připravenou náplní a zalijeme směsí smetany a vajec. Pečeme ještě 30 minut.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.