Špaldový quiche s řepou

Řepa Sýr
585 Špaldový quiche s řepou

Ingredience

forma o průměru 24 cm

Na těsto:

  • 100 g celozrnné špaldové mouky Babiččina volba
  • 80 g hladké mouky Babiččina volba
  • 90 g studeného másla
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce ledové vody
  • ½ lžičky citronové kůry

 

Na náplň:

  • 1 červená řepa
  • 1 petržel
  • 1 pórek
  • několik žampionů
  • 100 g anglické slaniny
  • 150 g sýra s modrou plísní
  • 300 ml smetany na vaření
  • 3 vejce
  • lžíce másla
  • čerstvě namletá sůl, pepř, oregano

Použitá mouka

Postup

Den předem si připravíme těsto a upečeme řepu. Tu jednoduše vložíme do alobalu a pečeme asi 80 minut při 180 °C. Na těsto smícháme v míse obě mouky se lžičkou soli a citronovou kůrou. Přidáme na plátky pokrájené máslo a vytvoříme drobenku. Přilijeme 2 lžíce ledové vody a spojíme v hladké těsto. To zabalíme do potravinové folie a necháme minimálně 30 min. odležet v lednici.

Druhý den rozválíme těsto a přeneseme jej do koláčové formy a zarovnáme. Není třeba formu vymazat. Těsto propícháme na několika místech vidličkou a zatížíme fazolí nebo jinou luštěninou rozloženou na pečícím papíře. Pečeme asi 10 minut na 180 °C.

Mezitím si připravíme náplň. Upečenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kolečka pórku, velmi tenké plátky petrželi, poloviny žampionů a nakrájenou slaninu opečeme na másle do měkka. V nádobě rozmícháme smetanu s vejci a kořením. Sýr s modrou plísní nastrouháme na hrubo.

Předpečené těsto vyjmeme, fazole uklidíme, poklademe připravenou náplní a zalijeme směsí smetany a vajec. Pečeme ještě 30 minut.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Velká vánoční soutěž Soutěžit!
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.