Velikonoční quiche

Velikonoce
138 Velikonoční quiche

Ingredience

Na pečící formu o průměru 28-30 cm

  • 165 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • 85 g másla (pokojové teploty)
  • 1 vejce
  • 30 ml vody
  • 1 lžička soli

 

Na náplň:

  • 2 menší cibule
  • 100 g slaniny nebo sušené šunky (vegetariáni mohou vynechat)
  • 100 g tvrdého sýra Gouda
  • 3 vejce
  • 1 balení smetany ke šlehání
  • sůl, pepř
  • svazek jarní cibulky
  • 2 hrsti mladých kopřiv nebo kadeřávku

Postup

Do větší mísy nasypte mouku a přidejte vejce, máslo a půl lžičky soli. Vše zapracujte v těsto, nechte ho v lednici odpočinout a mezitím si připravte náplň.

Oloupejte cibuli a nakrájejte nadrobno. Překrojte jarní cibulku, zelenou část také nakrájejte nadrobno a společně s cibulí osmahněte na pánvi dozlatova.

Nakrájejte sušenou šunku nebo slaninu, přidejte ji do pánve, a zatímco se vše restuje, nakrájejte sýr na kostičky.

Vypněte plotýnku a do orestované cibule se slaninou přidejte smetanu ke šlehání, nakrájený sýr, osolte a opepřete. Nakonec přidejte kadeřávek nebo kopřivy, tři vejce a promíchejte.

Vezměte těsto a rozválejte jej na pomoučněném válu na velikost větší než je forma. Formu vystelte pečicím papírem, přeneste na ni těsto a zarovnejte okraje. Do těsta nalijte hotovou směs z pánve. Jako ozdobu můžete přidat zbytek jarní cibulky.

Quiche pečte na 160°C asi 30 minut.

Jarní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku