Quiche s bílým chřestem

Léto
172 Quiche s bílým chřestem

Ingredience

NA TĚSTO:

  • 330 g špaldové mouky
  • 170 g sádla
  • 6 g soli
  • 2 vejce
  • 60 ml studené vody

 

INGREDIENCE NA NÁPLŇ:

  • 100 g slaniny
  • 1 svazek bílého chřestu
  • 100 g sýra Gruyere
  • 250 ml mléka
  • 250 ml smetany 33%
  • 6 vajec
  • sůl a pepř
  • muškátový oříšek

Postup

Z mouky, soli a sádla vypracujte drobenku (pokud  pracujete v robotu, použijte míchací metlu).

Přidejte vejce a vodu a vytvořte hladké těsto. To zabalte do potravinové folie a nechte 30 min uležet v lednici.

Z chřestu odlomte tuhou spodní část a zbytek oškrábejte. Celý chřest, kromě vršku, nakrájejte na kolečka.

Slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi. Na závěr na chvíli přidejte i chřest nakrájený na kolečka (kromě vršků, ty nechte stranou).

V míse vyšlehejte vejce, mléko, smetanu a muškátový oříšek. Osolte podle chuti a přidejte trošku pepře.

Z těsta vyválejte kolo silné asi 3 mm a přeneste jej do formy (mělo by být větší, než forma).

Okraje zařízněte podél venkovního kraje formy a potom zahněte dovnitř.

Dno propíchejte vidličkou a posypte nahrubo nastrouhaným sýrem.

Přisypte slaninu s chřestem a vše zalijte smetanovou směsí.

Na závěr do koláče přidejte vršky chřestu a vložte do trouby vyhřáté na 160 °C. Pečte asi 45 min.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku