Z mouky, soli a sádla vypracujte drobenku (pokud pracujete v robotu, použijte míchací metlu).
Přidejte vejce a vodu a vytvořte hladké těsto. To zabalte do potravinové folie a nechte 30 min uležet v lednici.
Z chřestu odlomte tuhou spodní část a zbytek oškrábejte. Celý chřest, kromě vršku, nakrájejte na kolečka.
Slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi. Na závěr na chvíli přidejte i chřest nakrájený na kolečka (kromě vršků, ty nechte stranou).
V míse vyšlehejte vejce, mléko, smetanu a muškátový oříšek. Osolte podle chuti a přidejte trošku pepře.
Z těsta vyválejte kolo silné asi 3 mm a přeneste jej do formy (mělo by být větší, než forma).
Okraje zařízněte podél venkovního kraje formy a potom zahněte dovnitř.
Dno propíchejte vidličkou a posypte nahrubo nastrouhaným sýrem.
Přisypte slaninu s chřestem a vše zalijte smetanovou směsí.
Na závěr do koláče přidejte vršky chřestu a vložte do trouby vyhřáté na 160 °C. Pečte asi 45 min.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.