Banánové lívanečky

Banán

Ingredience

  • 70 g hladké špaldové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 70 ml plnotučného mléka
  • 1 vejce
  • 2 zralé měkké banány
  • + máslo

Na zdobení:

  • šlehačka
  • drobné ovoce
  • čokoláda, skořice, oříškové máslo

Postup

Příprava těsta na lívance je velmi snadná. Všechny suroviny dejte do mixéru a umixujte hladké, dokonale jednotné těsto. Pak je nechte 15 minut odpočívat. Tento krok určitě nepřeskakujte, zaručí vám dokonalé lívanečky.

Lívanečky smažte na nepřilnavé pánvi, můžete lehce mašlovat máslem. Zdobte je podle chuti a sezony. V létě jsou chutné se zmrzlinou, v zimě třeba s karamelizovaným jablíčkem.

Zavřít

Vážení zákazníci, věnujte prosíme pozornost tomuto sdělení

Z preventivních důvodů stahujeme z trhu část produkce výrobku Babiččina volba – pšeničná mouka hladká T530 (balení 1kg, šarže označená DMT 31.3., 4.4. a 6.4. 2023 mlýn Litoměřice).

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku