100g celozrnné žitné mouky
1 vejce
150ml plnotučného mléka
1 lžíce tekutého kokosového oleje
(nebo rozpuštěného másla)
Příprava těsta je velmi snadná. Prosetou mouku prošlehejte v hluboké míse s mlékem a tekutým olejem. Poté přidejte vejce, ale vždy jej zašlehejte až nakonec. Těsto tak bude bez hrudek. Důležité ale je nechat hotové těsto 15-20 minut dýchat. Tento krok určitě nepřeskakujte, zaručí vám dokonalé lívance.
Na kvalitní pánev s nepřilnavým povrchem můžete přidat ještě trochu oleje pro první várku. Každý lívaneček je asi z jedné vrchovaté polévkové lžíce těsta. Pánev dostatečně rozpalte a začněte smažit. Po nalití první várky těsta stáhněte ploténku asi na polovinu výkonu. Otáčejte vždy, když se na lívanci utvoří bubliny a okraje zezlátnou. Smažte do zlatova z obou stran.
Lívanečky zdobte podle chuti. My jsme připravili jednoduchý šlehaný tvaroh s vanilkovým cukrem a semínky vanilky, zdobené čerstvým ovocem a meduňkou, která dezert navíc ovoní po citronech.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.