Celozrnné žitné lívanečky s vanilkovým tvarohem

68 Celozrnné žitné lívanečky s vanilkovým tvarohem

Ingredience:

100g celozrnné žitné mouky

1 vejce

150ml plnotučného mléka

1 lžíce tekutého kokosového oleje

(nebo rozpuštěného másla)

Postup:

Příprava těsta je velmi snadná. Prosetou mouku prošlehejte v hluboké míse s mlékem a tekutým olejem. Poté přidejte vejce, ale vždy jej zašlehejte až nakonec. Těsto tak bude bez hrudek. Důležité ale je nechat hotové těsto 15-20 minut dýchat. Tento krok určitě nepřeskakujte, zaručí vám dokonalé lívance.

Na kvalitní pánev s nepřilnavým povrchem můžete přidat ještě trochu oleje pro první várku. Každý lívaneček je asi z jedné vrchovaté polévkové lžíce těsta. Pánev dostatečně rozpalte a začněte smažit. Po nalití první várky těsta stáhněte ploténku asi na polovinu výkonu. Otáčejte vždy, když se na lívanci utvoří bubliny a okraje zezlátnou. Smažte do zlatova z obou stran.

Lívanečky zdobte podle chuti. My jsme připravili jednoduchý šlehaný tvaroh s vanilkovým cukrem a semínky vanilky, zdobené čerstvým ovocem a meduňkou, která dezert navíc ovoní po citronech.

Vánoční soutěž
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku