Celozrnné nočky s jahodovou omáčkou

Jahody
638 Celozrnné nočky s jahodovou omáčkou

Ingredience

INGREDIENCE NA NOKY (pro 4 osoby):

  • Kůra z jednoho citronu
  • 500 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 400 g celozrnné špaldové mouky
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • Špetka soli
  • 4 vejce

 

INGREDIENCE NA JAHODOVOU OMÁČKU:

  • 600 g jahod
  • 1 smetana (33%)
  • Pár lístků máty
  • Moučkový cukr podle chuti a sladkosti jahod

Použitá mouka

Postup

Všechny ingredience na noky smíchejte v misce a vypracujte z nich lehce tuhé, ale pořád lepivé těsto.

Pomoučněte val a dejte na něj 1/3 těsta. Z toho vyválejte váleček a nožem odkrajujte jednotlivé nočky.

Postupně stejným způsobem zpracujte celé těsto.

Do hrnce dejte vařit dostatek vody a až bude vřít, přidejte 1/3 noků.

Až vyplavou na povrch, jsou hotové a můžete je vyjmout. Vaření trvá zhruba 2-3 minuty, ale záleží na velikosti noků.

Stejně pokračujte i s dalšími noky.

Než budou hotové noky, připravte omáčku rozmixováním jahod se smetanou, cukrem a mátou. Omáčku můžete použít za studena, což je v létě opravdu osvěžující, nebo ji můžete svařit.

Do hlubokého talíře dejte omáčku, do ní vložte noky a vše ozdobte čerstvou mátou.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.