Všechny ingredience na noky smíchejte v misce a vypracujte z nich lehce tuhé, ale pořád lepivé těsto.
Pomoučněte val a dejte na něj 1/3 těsta. Z toho vyválejte váleček a nožem odkrajujte jednotlivé nočky.
Postupně stejným způsobem zpracujte celé těsto.
Do hrnce dejte vařit dostatek vody a až bude vřít, přidejte 1/3 noků.
Až vyplavou na povrch, jsou hotové a můžete je vyjmout. Vaření trvá zhruba 2-3 minuty, ale záleží na velikosti noků.
Stejně pokračujte i s dalšími noky.
Než budou hotové noky, připravte omáčku rozmixováním jahod se smetanou, cukrem a mátou. Omáčku můžete použít za studena, což je v létě opravdu osvěžující, nebo ji můžete svařit.
Do hlubokého talíře dejte omáčku, do ní vložte noky a vše ozdobte čerstvou mátou.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.