Jablečný štrůdl ze špaldové mouky

Jablka
1058 Jablečný štrůdl ze špaldové mouky

Ingredience

Na těsto:

  • 300 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
  • 1 vejce + 1 vejce na potření
  • 120 g změklého másla
  • Lžička octa
  • Špetka soli
  • 50 g krupicového cukru
  • Asi 50 ml vody

 

Na náplň:

  • 6 jablek
  • 20 g másla
  • 6 lžic strouhanky
  • 6 lžic cukru
  • 4 lžičky skořice
  • Podle chuti: rozinky, ořech

Použitá mouka

Postup

Ze všech uvedených ingrediencí vypracujte hladké, pružné těsto. Těsto nechte chvíli odležet v chladu a zatím nahrubo nastrouhejte jablka.

Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm strouhanku s cukrem a skořicí. Pokud budete přidávat ořechy, nasekejte je a také je přidejte na pánev.

Z těsta vyválejte velkou, co nejtenčí placku obdélníkového tvaru. Na těsto rovnoměrně rozprostřete strouhanku a na ni navrstvěte lehce vyždímaná jablka. Pokud přidáváte rozinky, rovnoměrně je rozložte na jablka. Z levé i pravé strany zahněte těsto směrem dovnitř přes náplň a poté odspoda nahoru zarolujte.

Přeneste štrůdl na plech, potřete ho rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předehřáté na 150°C asi 30 min.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.