Cheesecake s borůvkami a špaldovým korpusem

Borůvky
179 Cheesecake s borůvkami a špaldovým korpusem

Ingredience

Na korpus:

  • 90g celozrnné špaldové mouky Babiččina volba
  • 50g mletých mandlí
  • 80g másla
  • 50g krupicového cukru
  • lžička skořice
  • kůra z 1 citronu

 

Na krém:

  • 625 g krémového sýra
  • 120 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 125 ml 30% smetany
  • 100 g borůvek
  • 3 vejce

Postup

Připravte si korpus tak, že smícháte všechny suché ingredience a zalijete je rozpuštěným máslem. Rukama vypracujte hutnější drobenku a tu vysypte do pečicím papírem vyložené dortové formy (o průměru cca 20 cm). Drobenku rozprostřete po celém dnu formy a pořádně ji umačkejte.

Vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte dozlatova, asi 15 min.

Krémový sýr, cukr, vanilkový cukr a vejce promíchejte. Nešlehejte, aby se do směsi nedostal vzduch. Až se vše spojí, vmíchejte smetanu a rozdělte vzniklou krémovou náplň na dvě části.

Do jedné z částí vmíchejte borůvky, které můžete předem trošku rozmačkat. Do formy na korpus nalijte 1/3 bílé části krému, do druhé vrstvy 1/3 borůvkové části a tento postup opakujte, až bude ve formě všechna náplň. Pomocí špejle vytvořte v krému různé vzory a potom vložte formu do trouby předehřáté na 175 °C.

Po 15 min snižte teplotu na 115 °C a pečte ještě asi 50 min. Cheesecake je hotový, když okraje jsou pevné a střed se mírně třepe. Po upečení vypněte troubu, otevřete dvířka a nechte v ní cheesecake odstát do pokojové teploty. Poté ho před podáváním vychlaďte.

Pečte s babičkou a VYHRAJTE Soutěžit!
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku