Připravte si korpus tak, že smícháte všechny suché ingredience a zalijete je rozpuštěným máslem. Rukama vypracujte hutnější drobenku a tu vysypte do pečicím papírem vyložené dortové formy (o průměru cca 20 cm). Drobenku rozprostřete po celém dnu formy a pořádně ji umačkejte.
Vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte dozlatova, asi 15 min.
Krémový sýr, cukr, vanilkový cukr a vejce promíchejte. Nešlehejte, aby se do směsi nedostal vzduch. Až se vše spojí, vmíchejte smetanu a rozdělte vzniklou krémovou náplň na dvě části.
Do jedné z částí vmíchejte borůvky, které můžete předem trošku rozmačkat. Do formy na korpus nalijte 1/3 bílé části krému, do druhé vrstvy 1/3 borůvkové části a tento postup opakujte, až bude ve formě všechna náplň. Pomocí špejle vytvořte v krému různé vzory a potom vložte formu do trouby předehřáté na 175 °C.
Po 15 min snižte teplotu na 115 °C a pečte ještě asi 50 min. Cheesecake je hotový, když okraje jsou pevné a střed se mírně třepe. Po upečení vypněte troubu, otevřete dvířka a nechte v ní cheesecake odstát do pokojové teploty. Poté ho před podáváním vychlaďte.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.