Jablečný koláč ze špaldové mouky

Jablka
1027 Jablečný koláč ze špaldové mouky

Ingredience

  • 125 g změklého másla
  • 250 g hladké špaldové mouky Babiččina volba (nebo celozrnné špaldové mouky)
  • 150 g cukru krupice
  • 1 lžička skořice
  • 3 vejce
  • 1 lžíce medu
  • 250 ml mléka
  • Špetka soli
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • 2 jablka

Použitá mouka

Postup

Nejdřív předehřejte troubu na 180°C.

Jablka oloupejte, nakrájejte na měsíčky a zbavte jadřinců. Každý měsíček nakrájejte na několik plátků.

Máslo utřete s cukrem a zašlehejte do něj skořici, med a vejce. Poté vmíchejte i mléko. Mouku smíchejte se solí a kypřícím práškem a postupně ji vmíchejte do tekuté části.

Formu na koláč o průměru asi 30 cm vyložte pečícím papírem a nalijte do ní těsto.

Na těsto vyskládejte plátky jablek a mírně je do těsta vtlačte.

Pečte asi 30-40 minut, nebo dokud není koláč hotový. To můžete vyzkoušet pomocí špejle.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Velká vánoční soutěž Soutěžit!
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.