Povidlové buchty ze špaldy

Povidla
640 Povidlové buchty ze špaldy

Ingredience

  • 500 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
  • 30 g droždí
  • 60 g cukru
  • 240 ml vlažného mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • Špetka soli
  • 2 žloutky
  • Kůra z jednoho citronu
  • 120 g rozpuštěného másla + 20 g na dno pekáče

 

Na náplň:

  • 350 g povidel ze švestek
  • 75 ml rumu
  • 50 g perníku na strouhání

Použitá mouka

Postup

Ve velké míse smíchejte mouku s cukrem, solí a vanilkovým cukrem.

Do mouky udělejte důlek a vlijte do něj vlažné mléko. Rozdrolte do něj droždí a nechte 10 minut odstát. Přidejte žloutky, máslo a citronovou kůru a vypracujte hladké těsto.

Nádobu s těstem přebalte potravinovou folií a dejte na 1 hodinu kynout. Po hodině těsto prohněťte a nechte kynout ještě 1 hodinu.

Připravte si náplň: Smíchejte povidla s rumem a nastrouhaným perníkem.

V pekáči rozpusťte máslo a vyválejte těsto. Z těsta vykrajujte čtverce velké asi 6×6 cm a doprostřed na ně klaďte náplň. Dobře buchty zabalte, namočte v pekáči s máslem a do pekáče je vyskládejte. Nechte ještě 20 min na teplém místě.

Pečte asi 30 minut na 180 stupňů.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.