Na těsto:
255 g hladké mouky na křehká těsta
113 g změklého másla
1 vejce
špetka soli
Na náplň:
1 cibule nebo šalotka na měsíčky
1 červená paprika na proužky
4 větší žampiony na plátky
250 g oblíbeného sýra
olej na restování
4 vejce
300 ml mléka
provensálské nebo italské koření
Nejprve si připravte těsto s dostatečným předstihem před pečením. Je potřeba ho nechat uležet. Na vále smíchejte máslo nakrájené na kostičky s moukou a konečky prstů vypracujte drobenku. Pak osolte, přidejte vejce a vypracujte hladké těsto.
Uložte zabalené ve fólii alespoň na 30 minut do lednice.
Poté zapněte troubu na 180 °C. Nyní vyválejte tenkou placku, kterou vyložíte vymazanou formu na nízký koláč. Přitlačte k formě a hodně propíchejte vidličkou, aby se těsto nezvedalo. Dejte na 10 minut předpéct samotné těsto.
Na oleji mezitím orestujte cibuli a zeleninu do měkka.
V misce prošlehejte vejce, mléko a koření, případně dosolte, pokud koření neobsahuje sůl. Předpečené těsto rovnoměrně vyložte zeleninou a zalijte zálivkou. Nakonec posypte sýrem a dejte dopéct. Asi po 30 minutách zkontrolujte a na posledních 5–10 minut můžete zapnout horní gril, aby měl koláč dozlatova upečenou krustu.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.