Mouku se změklým máslem, prolisovaným česnekem, solí a pepřem vypracujte v hladké těsto.
Těsto zabalte do potravinové folie a uložte na hodinu do lednice.
Cibuli nakrájejte na kolečka a na pánvi rozehřejte máslo.
Na rozehřátém másle nechte cibuli zesklovatět a poté nechte karamelizovat s cukrem.
Zvyšte teplotu a podlijte cibuli vínem, přidejte celou větvičku tymiánu. Tak dlouho vařte, až se víno co nejvíce vyvaří. Poté vyjměte tymián.
Těsto vyválejte do tvaru obdélníku a položte na plech.
Po celé ploše těsta rozetřete smetanu a na ní navrstvěte cibuli. Tu nevrstvěte po celé ploše, ale nechte asi 2 cm volný okraj.
Okraje přehněte přes cibuli a celý koláč posypte slunečnicovými semínky.Pečte na 180 °C asi 30-40 minut, nebo dokud okraje nebudou zlatavé.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.