Palačinky:
90 g hladké mouky
1 vejce
250 ml plnotučného mléka
1 lžíce másla
Tvarohová náplň:
250 g tučného tvarohu
70 g cukru podle výběru (krupicový, vanilkový, skořicový)
1 žloutek
1 lžička citronové kůry
Zálivka k zapečení:
250 ml čerstvé smetany ke šlehání
50 g moučkového cukru
2 vejce
Při přípravě palačinek prošlehejte mouku v hluboké míse s mlékem, a až bude směs hladká a bez hrudek, přidejte vejce. Je důležité dát vajíčko až na konec, zamezíte tak právě zbytečným hrudkám. Nyní nechte hotové těsto 15–20 minut dýchat. Tento krok určitě nepřeskakujte, zaručí vám dokonalé palačinky, které se na pánvi netrhají.
Na kvalitní pánev s nepřilnavým povrchem můžete přidávat pod každou palačinku mašlovačkou ještě trochu másla. Každou palačinku rozlijte na pánev z naběračky a krouživým pohybem nechte stéct těsto rovnoměrně do krajů. Palačinku se nesnažte obracet dřív, než se začnou okraje v pánvi samy odchlipovat. Pak ji jemně podeberte a otočte, na druhé straně nechte palačinku minutku takzvaně dojít a je hotovo.
Smíchejte v miskách zvlášť suroviny na tvarohovou náplň a na zálivku. Palačinky rozpulte, každou potřete tvarohovou směsí a pokládejte vedle sebe do malého pekáčku. Na závěr celé zalijte zálivkou. Pečte při 170 °C 20 minut.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.