Zapečené palačinky s tvarohem

Palačinky Tvaroh
166 Zapečené palačinky s tvarohem

Ingredience

Palačinky:

90 g hladké mouky

1 vejce

250 ml plnotučného mléka

1 lžíce másla

Tvarohová náplň:

250 g tučného tvarohu

70 g cukru podle výběru (krupicový, vanilkový, skořicový)

1 žloutek

1 lžička citronové kůry

Zálivka k zapečení:

250 ml čerstvé smetany ke šlehání

50 g moučkového cukru

2 vejce

Použitá mouka

BIO alternativa

Postup

Při přípravě palačinek prošlehejte mouku v hluboké míse s mlékem, a až bude směs hladká a bez hrudek, přidejte vejce. Je důležité dát vajíčko až na konec, zamezíte tak právě zbytečným hrudkám. Nyní nechte hotové těsto 15–20 minut dýchat. Tento krok určitě nepřeskakujte, zaručí vám dokonalé palačinky, které se na pánvi netrhají.

Na kvalitní pánev s nepřilnavým povrchem můžete přidávat pod každou palačinku mašlovačkou ještě trochu másla. Každou palačinku rozlijte na pánev z naběračky a krouživým pohybem nechte stéct těsto rovnoměrně do krajů. Palačinku se nesnažte obracet dřív, než se začnou okraje v pánvi samy odchlipovat. Pak ji jemně podeberte a otočte, na druhé straně nechte palačinku minutku takzvaně dojít a je hotovo.

Smíchejte v miskách zvlášť suroviny na tvarohovou náplň a na zálivku. Palačinky rozpulte, každou potřete tvarohovou směsí a pokládejte vedle sebe do malého pekáčku. Na závěr celé zalijte zálivkou. Pečte při 170 °C 20 minut.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Velká vánoční soutěž Soutěžit!
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.