Palačinky s jahodovou omáčkou

Jahody
97 Palačinky s jahodovou omáčkou

Ingredience

  • 200 g mouky Babiččina volba dortová
  • 190 ml mléka
  • 190 ml vody
  • 10 g rozpuštěného másla
  • 3 vejce
  • špetka soli

 

Na omáčku:

  • 300 g jahod
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička citronové šťávy

Postup

Jahody očistěte a nakrájejte nadrobno. Vložte je do hrnce, přidejte 2 lžíce vody, cukr a citronovou šťávu a vařte zvolna tak dlouho, až se jahody rozvaří a směs začne houstnout.

V míse vyšlehejte mléko, rozpuštěné máslo, 190 ml vody, vejce, špetku soli a celý obsah tohoto balíčku mouky.

Na pánvi rozehřejte kousek másla. Pomocí naběračky postupně nalévejte na rozpálenou pánev těsto. Rozprostřete ho po celém obvodu a opékejte z obou stran dozlatova.

Každou hotovou palačinku potřete jahodovou omáčkou a srolujte.

Jarní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku