Francouzské palačinky s citronem a cukrem

Citron
68 Francouzské palačinky s citronem a cukrem

Ingredience

na 4 porce – základní těsto

  • 2 vejce
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 125 g hladké mouky Babiččina volba dortová
  • 300 ml mléka
  • špetku soli
  • máslo na smažení

Na hotové palačinky:

  • 1 velký citron v bio kvalitě
  • 4 lžíce moučkového cukru

Postup

Ve velké míse rozmíchejte vejce se solí a cukrem. Pak vmíchejte mouku a směs míchejte až do té doby, než vznikne husté těsto bez žmolků.

Postupně do těsta zapracujte mléko. Řídké těsto nechte v lednici uležet minimálně hodinu.

Pokud po odležení těsto výrazně zhoustne, můžete ho lehce rozředit mlékem. Těstíčko by se mělo dobře rozlévat po pánvi.Na rozpálené pánvi rozpusťte malý kousek másla. Těsto rozlijte po celé ploše pánve a palačinku pečte na obou stranách dozlatova.

Hotovou palačinku servírujte na talíř, pokapejte citronem a poprašte moučkovým cukrem. Čím víc, tím líp.

Jarní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku