Ve velké míse rozmíchejte vejce se solí a cukrem. Pak vmíchejte mouku a směs míchejte až do té doby, než vznikne husté těsto bez žmolků.
Postupně do těsta zapracujte mléko. Řídké těsto nechte v lednici uležet minimálně hodinu.
Pokud po odležení těsto výrazně zhoustne, můžete ho lehce rozředit mlékem. Těstíčko by se mělo dobře rozlévat po pánvi.Na rozpálené pánvi rozpusťte malý kousek másla. Těsto rozlijte po celé ploše pánve a palačinku pečte na obou stranách dozlatova.
Hotovou palačinku servírujte na talíř, pokapejte citronem a poprašte moučkovým cukrem. Čím víc, tím líp.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.