Mouku, mléko, vejce, cukr a sůl smíchejte tak, aby vznikla hustá směs vhodná pro palačinky bez žmolků. Těsto necháme v lednici uležet minimálně hodinu. Pokud po odležení těsto výrazně zhoustne, můžeme ho lehce rozředit mlékem.
Na rozpálené pánvi rozpustíme malý kousek másla. Těsto rozlijeme po celé ploše pánve a palačinku pečeme na obou stranách dozlatova.
Kromě klasických palačinek s marmeládou, nutelou, tvarohem, špenátem či jiných variací vyzkoušejte naše tipy:
500 g polotučného tvarohu
150 g moučkového cukru
100 ml smetany
1 sáček vanilinového cukru
50 g mletých vlašských ořechů
50 g rozinek, propláchnutých
Čokoládová poleva a pokrájené jablko na ozdobu
Tvaroh našlehejte s cukrem, smetanou, vanilinovým cukrem, ořechy a rozinkami. Hotové palačinky potírejte tvarohovou směsí, rolujte, zdobte čokoládou a jablky.
4 lžíce cukru krupice
50 g másla
4 banány
malého panáka rumu
čokoládovou polevu na ozdobu
Na pánvi rozehřejte cukr a nechte ho rozpustit. Poté ho zalijte rumem, přidejte máslo a míchejte, dokud základ nebude tekutý a hnědý. Pak v omáčce asi dvě minuty převalujte oloupané banány. Vyndejte je, rychle zabalte do palačinek a podávejte doladěné čokoládovou polevou.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.