Palačinky na sladko

129 Palačinky na sladko

Ingredience

  • 1 hrnek hladké mouky Babiččina volba dortová
  • 1 hrnek mléka
  • vejce
  • lžička cukru
  • špetka soli

Postup

Mouku, mléko, vejce, cukr a sůl smíchejte tak, aby vznikla hustá směs vhodná pro palačinky bez žmolků.  Těsto necháme v lednici uležet minimálně hodinu. Pokud po odležení těsto výrazně zhoustne, můžeme ho lehce rozředit mlékem.

Na rozpálené pánvi rozpustíme malý kousek másla. Těsto rozlijeme po celé ploše pánve a palačinku pečeme na obou stranách dozlatova.

Kromě klasických palačinek s marmeládou, nutelou, tvarohem, špenátem či jiných variací vyzkoušejte naše tipy:

 

Bretaňské palačinky s jablky a tvarohem

500 g polotučného tvarohu

150 g moučkového cukru

100 ml smetany

1 sáček vanilinového cukru

50 g mletých vlašských ořechů

50 g rozinek, propláchnutých

Čokoládová poleva a pokrájené jablko na ozdobu

 

Tvaroh našlehejte s cukrem, smetanou, vanilinovým cukrem, ořechy a rozinkami. Hotové palačinky potírejte tvarohovou směsí, rolujte, zdobte čokoládou a jablky.

 

S karamelem a banánem

4 lžíce cukru krupice

50 g másla

4 banány

malého panáka rumu

čokoládovou polevu na ozdobu

 

Na pánvi rozehřejte cukr a nechte ho rozpustit. Poté ho zalijte rumem, přidejte máslo a míchejte, dokud základ nebude tekutý a hnědý. Pak v omáčce asi dvě minuty převalujte oloupané banány. Vyndejte je, rychle zabalte do palačinek a podávejte doladěné čokoládovou polevou.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku