Předehřejte troubu na 180 °C a formu o průměru asi 18-20 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Dno formy vyložte pečicím papírem.
Připravte těsto na korpus tak, že v jedné nádobě smícháte suché ingredience a ve druhé vyšleháte ty mokré. Smíchejte obě části v hladké těsto a to vlijte do formy.
Pečte asi 30-40 minut, nebo dokud korpus není hotový. To můžete ověřit pomocí špejle.
Hotový korpus nechte úplně vychladnout a poté ho vyjměte z formy. Dvakrát korpus prokrojte.
Připravte si krém tak, že vyšleháte tvaroh s cukrem a obsahem vanilkového lusku. Za mírného šlehání přilijte smetanu a poté vyšlehejte krém dotuha.
Sestavte dort. Každý díl korpusu hojně pokapejte rumem, aby byl šťavnatý a potřete marmeládou. Pomocí velké vrstvy krému všechny díly korpusu spojte.
Celý dort potřete krémem a pomocí stěrky ho ze všech stran uhlaďte. Spodní hranu dortu i vršek můžete dozdobit pomocí zdobícího sáčku.
Na závěr dort ozdobte sušenkami a rozmarýnem a poté jej nechte vychladit v lednici.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.