Špaldové máslové sušenky

214 Špaldové máslové sušenky

Ingredience

  • 250 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
  • 200 g celozrnné špaldové mouky Babiččina volba
  • 200 g másla
  • 60 g třtinového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • citronová kůra z 1 citronu
  • 2 špetky soli

Postup

Změklé máslo smíchejte se zbylými surovinami. Vypracujte hladké těsto, které dejte alespoň na 2 hodiny chladit do lednice. Těsto rozválejte na asi 2–3 mm silný plát a vykrajujte sušenky. Použijte buď vykrajovátka, nebo razítka na sušenky s různými motivy podle příležitosti – vánoční, dětské apod. Sušenky pečte asi 15 minut na 160°C dokud okraje nezezlátnou.

TIP: Pokud sušenky těsně uzavřete do krabiček nebo sklenic, vydrží až jeden měsíc. Pro další příchuti sušenek přidejte k těstu 90 g strouhaného kokosu nebo 20 g holandského kakaa nebo 20 g mleté skořice.

Pečte s babičkou a VYHRAJTE Soutěžit!
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku